Skiferie til Zakopane Polen

Tipsne er lavet i samarbejde med skisport.dk

Der er mange forskellige typer af ferier, der er fede. Men er det ikke som om, at der bare er noget særligt fedt ved skiferie? Det kan være, at du faktisk ikke har prøvet at være på din første skiferie, men at det er det, der skal til at ske. Så kan det være rart, at man har nogle gode råd med på vejen.

Hvis det er det, du leder efter, så behøves du ikke at søge længere. I denne artikel kan du nemlig læse 8 gode råd til, hvad du kan gøre for at sørge for, at du får den bedste skitur. Det er trods alt fedt, at man også har mulighed for at rejse igen, så kan det være noget, du måske skal benytte dig af?

Hvem skal du afsted med?

Der kan være meget stor forskel på, hvad det er for en slags skitur alt afhængigt af, hvem du skal afsted med. Det er klart, at der måske kan komme til at gå mere fest i den, hvis man er afsted med sine frem for, hvis man var afsted med sine forældre eller andet af familien.

Derfor kan det være en god idé, at du tager en forventningsafstemning med dig selv – og eventuelt med de andre – inden rejsen finder sted. Det kan jo også være, at du skal afsted med dine venner, men at I har helt forskellige tanker omkring, hvad det er for en slags skitur. Så kan det igen være rart, at det er noget, som man har talt om, inden man tager afsted.

Sørg for at have varmt skiundertøj med

Det er klart, at en skitur er noget ganske andet end en feire, hvor man ligger på stranden og hygger sig. Det er også nogle ganske forskellige ting, man skal pakke og have med. Begge dele er sjove ferier, men det kan være svært at have det sjovt, hvis man skal fryse, mens man er ude for at stå på ski.

Det skal du naturligvis ikke gøre, og derfor skal du sørge for at have skiundertøj med til turen. Der skal være noget, der er lavet specifikt til, når man skal ud for at stå på ski. Det nytter ikke noget, at du bare tager tøj nok på til at du tænker, du ikke kommer til at fryse.

Læs en god guide, inden du tager afsted

Du kan også med fordel læse endnu en guide – udover denne simple – før du tager afsted. Man kan nemlig ofte få en ferie, der er en del federe, hvis man også har sørget for at planlægge nogle fede ting. Se mere her for at finde den guide, som du skal bruge for at få den bedste skitur.

Det er klart, at der er nogle, der har rigtig meget erfaring med at rejse, og du kan bruge deres råd og erfaring, så du selv har mulighed for at skabe de bedste vilkår for at få den bedst mulige tur.

Husk et par gode skibriller

Selvom det er koldt, når man står på ski, så skal man huske, at solen også skinner. Derfor er det vigtigt med et par gode skibriller, så man ikke har et dårligt syn, når man suser ned ad bakken med høj fart. Ski er sjovt, men det er ikke helt ufarligt, og det er vigtigt, at man har det rette udstyr, når man står på ski. Det kræver også, at man ikke har forstyrret sit syn af solen.

Der er også dem, der vælger at stå på ski med solbriller. Her skal du naturligvis bare være sikker på, at du har nogle solbriller, der virkelig sidder godt fast på dit ansigt. Det skal skibriller også – men det gør de mere naturligt, når man har en elastik rundt om hovedet.

Husk også solcremen!

Der er som sagt en del sol, når man er på skiferie. Men ikke nok med, at der er meget sol – solen er også ”værre”, fordi den reflekterer sig ned i den hvide sne, som giver et genskær i dit ansigt. Det er ikke alle, der lige tænker på, at det er vigtigt at have solcremen med sig på en skitur, da det måske mest er noget, man forbinder med at ligge ved poolen eller stranden, men det er faktisk lige så vigtigt, at du ikke glemmer det på din skitur.

Har du måske ikke før set nogen vende tilbage fra en skitur med et print i ansigtet efter deres briller? Det kan være, at du skal undgå at blive denne type.

Det rette skitøj til din skitur

Det er klart, at man også skal have det rette skitøj, når man skal på skitur. Her nytter det heller ikke noget, at man hopper i den flyverdragt, man har til at hænge derhjemme. Det er f.eks. meget vigtigt, at man har en god bevægelighed i det store tøj, man har på, når man står på ski.

Det kan godt være, at det ender med at blive varmt – og man sveder faktisk ofte rigtig meget, når man står på ski – men derfor er det stadig vigtigt med varmt udstyr. Ellers kan det nemlig være, at du vender tilbage fra din ferie med en forkølelse, og det ville være et træls ferieminde at stå tilbage med.

Gode spil til om aftenen

Når man har stået på ski hele dagen, så har man faktisk dyrket en del motion, og man oplever, at man er enormt træt om aftenen.

Er du afsted med et hold venner, kan det naturligvis være, at I ikke kan lade vær med at tage fordi afterskii nogle gange, men der kommer med garanti også til at være aftener, hvor I bare gerne vil sidde og hygge jer med varm kakao. Her kan det være en god idé, at man har sørget for at tage nogle spil med.

Husk en god gel til ømme muskler

Er man ikke vant til at bruge sine muskler meget, så kan det være noget af en workout at komme ud og stå på ski. Derfor anbefaler mange, at man sørger for at tage en god gel med, som der kan bruges til at løsne muskler op med. Det er klart irriterende, hvis det skal gøre dine skiture dårligere, at du har ømme muskler, og derfor er det bedre, at man er forberedt.

Det kan være, at du bliver overrasket over, hvor meget man faktisk bruger sine muskler, når man står på ski, hvis du ikke har prøvet at være på en skitur før. Men det kan være, at det er noget, du snart kommer til at opleve? Nu har du i hvert fald nogle gode råd, som du kan tage med på vejen.