på telttur i polen

Europa byder på mange outdoor-aktiviteter, som du kan tage dig til. Nu hvor foråret er over os, er det måske tid til at få rejst og oplevet den natur, som er omkring os. Skal du have en ordentlig rejse, er det vigtigt, du forbereder dig godt.

Her kan du derfor læse vores bud på 5 tips til, hvordan du får den bedste tur ud i det fri. Selvom en outdoor-tur går ud på at leve primitivt, kræver det stadig lidt luksus at få den vildeste oplevelse.

1. Et ordentligt liggeunderlag

Et godt liggeunderlag er måske ikke det første, du sætter på din pakkeliste. Det betyder dog ikke, at det ikke er vigtigt. For at have energi til dagene i naturen, kræver det en god nats søvn. Dér dur det ikke at kunne mærke jordbunden under dig, borer sig ind i din ryg.

Et godt liggeunderlag giver dig, som minimum en god base, som du kan sove på.

2. Mad over bål

Det er også en god ide at tænke over, hvad du skal leve af på din tur. Der er intet galt i at smøre nogle sandwich hjemmefra, men vil du have den helt rå oplevelse, kan du overveje at lave maden ude i naturen.

Der er intet der siger telttur mere end et godt bål. Røgen der sætter sig i dit tøj, mens alle, der er med, samles om varmen. Det er bare hyggeligt. Husk dog at tjekke restriktionerne for at lave bål, dér hvor du overnatter.

Vil du gøre det lidt nemmere for dig selv kan du evt. hakke dine grøntsager og skåret kødet i bidder hjemmefra. På den måde skal du ikke igennem den store tilberedelse.

3. En varm sovepose

Selvom solen titter frem, nu hvor foråret er over os, er det ikke ensbetydende med, at nætterne er lige så varme. Når du befinder dig ude i naturen, er det vigtigt, at du ikke fryser. Der er intet værre end at tilbringe en nat, hvor du vender og drejer dig, fordi du ikke kan forblive varm.

Her er det alfa og omega at have en ordentlig sovepose med. Gerne en varm, der knap så nemt bliver våd og fugtig. Soveposer findes i mange udgaver, der er lette at pakke sammen, men også kan give dig den varme, du har brug for. Her kan du finde et bredt udvalg af soveposer, til netop din tur.

4. Medicin og myggespray

Når du bevæger dig ud i et terræn, der er ukendt, er det enormt vigtigt at have styr på de uforudsete udfordringer. Det kan være du kommer til skade, at du får ondt i ryggen eller at skoven, du overnatter i, er fuld af myg.

Husk derfor altid en førstehjælpskasse med det mest basale, hvis der skulle opstå problemer. Derudover er det en god ide at sørge for, at du har medicin med, så du kan få den bedst mulige tur.

En myggespray eller kløestillende skal du også overveje at putte i tasken. Vi ved alle, hvor irriterende det kan være at få myggestik, der bare klør og klør! Men vil du nyde naturen, må du også tage de knap så fede sider med.

5. Varmt tøj og vandresko

Er du typen, der ofte begiver sig ud på outdoor-rejser, har du sikkert det meste inde i skabet. Men er du nybegynder er det altså vigtigt at understrege, at godt udstyr kan være forskellen på, om du tager afsted igen eller ej.

Er Polen din destination findes der fantastisk smukke ruter, du kan vandre. Her oplever du et helt andet landskab end det, vi kender i Danmark. Det betyder dog, at de sko, der lige dur til en tur op ad Himmelbjerget, kræver en udskiftning. Når du bevæger dig i naturen, nytter det ikke noget, at du i løbet af en enkelt dag, får så ondt i fødderne, at du ikke kan bevæge dig videre.

Det er heller ikke optimalt, hvis du undervurderer vejrskift og temperaturer. Når du rør dig bliver du selvfølgelig varm, men lige så snart I slår lejr, er det en anden historie.

Regnvejr og kolde nætter kan gøre dig kold helt ind til benene. Derfor husk også ordentligt tøj, der både er varmt og tørt, så du kommer helskindet hjem igen en oplevelse rigere.