fra polen til danmark med lejebil

Skal du indenfor nærmeste fremtid rejse fra Polen til Danmark? Eller måske turen går den anden vej? Måske er din første indskydelse, at det nemmeste og billigste er at rejse med fly. Her tager du dog måske fejl. Ofte kan billeje nemlig være et billigt alternativ til flyveturen. Derudover er der også tit en klimamæssig fordel ved at undgå flyveturen. Læs meget mere her!

Benyt dig af billeje som udlandsdansker

Er du en dansker bosat i Polen, og skal du snart hjem til Danmark på ferie eller af andre årsager? Så bør du stærkt overveje at benytte dig af billeje for udlandsdanskere. Måske er du vant til at tage flyet og tænker, at det generelt er det billigste. Her tager du fejl. Du har nemlig nogle økonomiske fordele som dansker bosat i Polen. 

Hvis du er en udlandsdansker, som ikke er tilmeldt i det danske folkeregister, er der visse afgifter og skatteregler, som ikke gælder for dig. Det betyder, at mange af de store biludlejningsfirmaer kan leje en bil til dig billigere.

Ved at benytte dig af dette kan biludlejning i mange tilfælde ende med at være billigere end flyveturen. Det afhænger selvfølgelig også af, hvilke flybilletter du har mulighed for at købe. 

Grønt er godt

Du har sikkert hørt mange gange, at flyveture er noget af det værste, vi kan gøre for klimaet og miljøet overhovedet. Fly udleder enorme mængder kuldioxid, og er derfor særligt skadelige for miljøet. 

Ved at leje en bil undgår du at støtte flybranchen økonomisk, og det kan i sidste ende være med til at gøre en forskel for klimaet. Du kan altså bidrage til den grønne omstilling ved at vælge udenom fly. I stedet for at flyve er det oplagt, at du lejer en bil. Når dette så oven i købet er billigt, er der ikke meget at klage over. 

Besøg din familie, venner og bekendte

Hvis du er bosat i Polen, men har familie og venner i Danmark, så har du helt sikkert behov for at tage til Danmark og besøge dem en gang i mellem. Det kan være spændende som dansker at prøve og bo i et andet land. Du har mulighed for at få en helt masse gode oplevelser og lære en ny kultur at kende.

Det kan også være, at du har valgt at bosætte dig af mere praktiske grunde. Det kunne fx være i forbindelse med dit arbejde. Uanset hvad, så er det dog sikkert rart for dig at komme hjem til Danmark en gang i mellem.

Turen fra Polen til Danmark kan gøres på mange måder, og det er en lang tur. Det kan være en fordel for dig at planlægge at være i Danmark i længere tid af gangen, når du tager hjem. På den måde undgår du nemlig at skulle tage den lange tur alt for mange gange, og du har masser af tid til at være sammen med din familie og dine venner. 

Fordele ved billeje som udlandsdansker

Som sagt er du ikke underlagt de samme regler for skat og afgift som andre danskere, hvis du ikke er registreret i det danske folkeregister. Det gør din biltur meget billigere. Dog kan du også tit få andre fordele, hvis du ikke er registreret i folkeregisteret.

Fx har du tit ingen eller lavere selvrisiko i forbindelse med skade af bilen eller tyveri. Mange firmaer for biludlejning giver også et gratis børnesæde og gratis ekstra chauffør med til udlandsdanskere. Du bør undersøge disse forskellige fordele, fordi de kan være med til at gøre det nemmere for dig at finde ud af, om det kan betale sig med billeje i stedet for fly.